Dobrodošli na sajt Dejana Tomića

Upoznajte Evropu - opis igre

Preuzimanje (instalacija, 22 MB)
Broj preuzimanja: 21278
Igraj
Broj igranja: 67981
Ocene i komentari

U ovoj igri imate nacrtanu mapu država Evrope, na kojoj svaku državu birate klikom na nju. U ovoj igri, u stvari, pogađate, odnosno klikćete, na državu čiji je naveden naziv, glavni grad, zastava, ili himna*. Zastave su animirane*, a himne su u MP3 formatu (samo muzika – bez glasa).

Postoje 4 moda igre:

  1. Države - Dat je naziv države, a vi klikom trebate da odredite gde se ona na karti nalazi;
  2. Gradovi - Igra se isto kao prvi mod igre, ali je umesto naziva države dat njen glavni grad;
  3. Zastave - Na slici je prikazana zastava države;
  4. Himne* - Na zvučnicima se čuje himna tražene države.
    Dve države Evrope imaju iste himne. U tom slučaju, klik na bilo koju od tih država, priznaje se kao pogodak. A u slučaju promašaja, u crveno se boji jedna od tih država.

U slučaju tačnog odgovora, kliknuta (samim time tražena) država se boji u zeleno, a u slučaju promašaja, tražena država se boji u crveno, a u oba slučaja se ispisuje naziv države, osim u modu "Gradovi", gde se ispisuje i glavni grad te države. Na kraju kviza, ispisuje se poruka koja sadrži broj pogodaka (maksimum 43) i vreme rešavanja.

Ako imate dovoljno dobar rezultat (među 3 najbolja), onda ulazite u High Score listu – listu tri najbolja rezultata. Samo upišite svoje ime (maksimum 15 znakova), a zatim kliknite na "Najbolji rezultati". Biće prikazana lista najboljih rezultata, zajedno sa vašim.
Za ulazak u High Score listu broj pogodaka ima prioritet – bez obzira na vreme, ako imate veći broj pogodaka, bolji je rezultat. U slučaju istog broja pogodaka, gleda se vreme – bolji rezultat imate ako ste rešili za manje vremena.
U slučaju da ne uđete u listu, možete je videti klikom na "Najbolji rezultati".

* Ukoliko se igra sa sajta, igra ima izvesna ograničenja. Mod pogađanja država po himni nije dostupan, a zastave nisu animirane. Ta ograničenja su uvedena zato što bi se u suprotnom igra predugo učitavala. Ali ako skinete i instalirate igru na računar, navedenih ograničenja neće biti.

Prikaz ekrana igre:

Upoznajte Evropu prikaz ekrana

Preuzimanje (instalacija, 22 MB)
Broj preuzimanja: 21278
Igraj
Broj igranja: 67981
Ocene i komentari
© 2006-2024 Dejan Tomić