Dobrodošli na sajt Dejana Tomića

Iks-oks - opis igre

Preuzimanje (SFX 286 KB)
Broj preuzimanja: 9035
Igraj (Flash verzija)
Broj igranja: 23430
Ocene i komentari
Matematički fakultet Festival nauke 2011

U ovoj igri cilj je pobediti protivnika, stavljajući tri znaka X ili O u bilo kom redu, koloni ili dijagonali.

Osnovni mod igre je igra protiv drugog igrača. U tom modu, svaki igrač postavlja svoj znak (jedan X, a drugi O) na bilo koje slobodno polje.

Drugi, dodatni mod igre, je igra protiv (jako pametnog!) kompjutera. Možete birati da li da kompjuter igra prvi (kao X) ili drugi (kao O). Možete ga prevariti samo ako smislite jako dobru klopku. Jer, neke klopke je, od pameti kompjutera, nemoguće uopšte napraviti.

ZAPAMTITE DOBRO: Posle klika na "NOVA IGRA" moguće je promeniti protivnika, ali to zahteva još jedan klik na dugme "NOVA IGRA".

Znaci X i O se učitavaju iz slika. Fajl koji se skida sa ovog sajta je, u stvari, SFX arhiva koja sadrži aplikaciju i 6 slika – po tri za X i za O. Ako hoćete da se neka druga slika učitava, jednostavno joj promenite ime u X.BMP ili O.BMP. Naravno, niste ograničeni samo na te tri slike. One samo dolaze uz igru. Vi možete nacrtati BILO KOJU sliku, a promena imena u X.BMP ili O.BMP i kopiranje na direktorijum gde ste instalirali igru čini da igra tu sliku sada učitava kao simbol za X, odnosno O.

Ako igra ne nađe slike X.BMP i O.BMP, slike će biti učitane iz aplikacije.

Prikaz ekrana igre:

Iks-oks prikaz ekrana

Preuzimanje (SFX 286 KB)
Broj preuzimanja: 9035
Igraj (Flash verzija)
Broj igranja: 23430
Ocene i komentari
© 2006-2024 Dejan Tomić