Dobrodošli na sajt Dejana Tomića

Super maze - opis igre

Preuzimanje (406 KB)
Broj preuzimanja: 4994
Igraj
Broj igranja: 14460
Ocene i komentari

U ovoj igri cilj je iskobeljati se iz lavirinta – doći od starta do cilja. Međutim, u pojedinim nivoima to uopšte nije lako.

Glavna stvar koja otežava igru je to što se nijedan lavirint ne vidi ceo, već samo njegov mali deo od 13x13 'kockica' (jedna 'kockica' je 10x10 piksela, koliko iznosi i debljina zida, kao i širina puta).

Osim toga, tokom nivoa vam se stalno prikazuje u kom ste nivou, kao i udaljenost od cilja. Nemojte misliti da ste na pogrešnom putu ako se odaljavate, ili na pravom ako se približavate, jer je udaljenost bukvalna – kao da ste povukli kosu liniju od vašeg položaja do cilja, a osim toga ima nivoa kod kojih se do cilja dolazi okolo, a pre toga ste bili na svega nekoliko metara od njega. Zbog toga, ukoliko vam se desi da se izgubite, pa ne znate da se vratite ni na start, onda vas iz te izgubljene situacije spašava dugme "Restart" – dugme koje vas, nakon potvrde klikom na dugme "Yes", vraća na početak nivoa.

Ono što mnogo olakšava celu igru je to što ne morate uvek da je počinjete od prvog nivoa – posle svakog nivoa biće prikazana šifra za sledeći nivo, koja se može uneti u tekstualno polje pored dugmeta "Play", na početku igre. Klikom na dugme "Play" može se igrati i od prvog nivoa, i to u slučaju pogrešne šifre ili praznog polja za šifru.

Jedna od stvari koje otežavaju igru je i to što se u trećem nivou zidovi pred ciljem ne vide – samo se primeti jedan kvadratić koji se šeta i otkriva jedan mali deo tih zidova. Ko ima dovoljno dobro pamćenje, taj će ih brzo sve zapamtiti, a time i brzo stići do cilja. Osim toga, u četvrtom i petom nivou postoji po jedan 'lažni' cilj – ako znate kako izgleda pravi, znaćete i koji je lažni.

I, na kraju, kada pređete svih pet nivoa, klik na dugme "Next" vam prikazuje poruku, u kojoj piše da ste rešili sve lavirinte i pobedili u igri. Klik na dugme "Restart" vas ponovo vodi na početak igre, kao kada je pokrenete.

Ako igru preuzmete sa sajta i igrate na računaru, posle pređenog poslednjeg nivoa postoji dugme koje vas vodi u specijalan, BONUS nivo. Taj nivo treba potpuno obići i skupljati sve. U bonus nivou ne postoji opcija "Restart" – ako se izgubite, morate izaći iz bonus nivoa i ponovo preći poslednji nivo igre da biste ušli u bonus nivo.

Prikazi ekrana igre:

Super maze: nivo 1  Super maze: nivo 2  Super maze: nivo 2

Super maze: prikaz nivoa 3 Super maze: prikaz nivoa 3 Super maze: prikaz nivoa 3     Super maze: prikaz nivoa 4 Super maze: prikaz nivoa 4 Super maze: prikaz nivoa 4

Super maze: nivo 3

Preuzimanje (406 KB)
Broj preuzimanja: 4994
Igraj
Broj igranja: 14460
Ocene i komentari
© 2006-2024 Dejan Tomić